Home / Blog /

Ain’t no mountain high enough

Categorieën

Ain’t no mountain high enough

Nog niet zo lang geleden heb ik een gekoesterde wens gehoor gegeven. Al 20 jaar droom ik om mijn eigen onderneming te starten. In wat precies wist ik toen nog niet, als het maar iets met creativiteit te maken had. Toch heeft het best nog wat jaren geduurd voordat ik deze stap heb durven zetten.

Eigenlijk doordat mijn werk me de ruimte en afwisseling gaf om diverse functies te vervullen voelde dat ook als ondernemerschap. Nu noemen ze het Persoonlijk Leiderschap. Dat past mij wel goed. Ik hopte van functie naar functie. En na iedere functie legde ik de lat voor mezelf een stukje hoger. En na twee jaar had ik het dan wel gezien. En daar was dat stemmetje dan weer in mijn hoofd; “waar wordt je nou echt blij van?”

Door de jaren heen heb ik ontdekt waarom ik dat gevoel van eigen ondernemerschap zo koesterde. Door gesprekken met lieve vriendinnen, collega’s, personal coach en energetische therapie heb ik inzicht gekregen in die waardes die mijn werkgeluk bepalen gecombineerd met de factor LEF. En ik weet zeker dat ze herkenbaar zijn voor velen die hun pad bewandelen.

Herken jij ze?

  • Flexibiliteit: Ik wil heel graag werken waar en wanneer het me past. Met een druk gezin is het erg fijn je agenda er omheen te plannen.
  • Vrijheid: Ik ben geen volger. Ik wil mijn eigen pad bewandelen. 
  • Creativiteit/’Eigen’wijze: Loskomen van vaste structuren en niet meer lopen op de gebaande paden van anderen. Steek je kop boven het maaiveld uit, er is zoveel te zien.  
  • Uitdaging/spanning: De sleur van de hectiek van de dag wordt grotendeels bepaald door anderen. Hoe heerlijk is het als jezelf de volledige regie hebt.
  • Persoonlijk leiderschap: ik daag mezelf uit door iedere keer weer een hoger doel te willen halen. Ik durf nu keuzes te maken die mij energie geven. Èn ik heb leren loslaten. Wat je niet dient en waar je geen invloed op kunt uitoefenen kun je afstand van nemen.


Mijn werk bleek een continue zoektocht waarin ik bij iedere functie de ruimte zocht deze waardes te claimen. Vaak vroeg ik me af, ben ik de enige die hier behoefte aan heeft?

Nee, ik ben niet de enige maar wel één van de weinige die actief bleef zoeken naar mijn werkgeluk. Mijn werkgever gaf me de ruimte te ontdekken en mijn pad te volgen. De afgelopen 20 jaar bij heb ik heel veel geleerd, lol getrapt, prachtige mensen ontmoet en ontdekt waar mijn hartje sneller van gaat kloppen.

Nu ben ik klaar om de volgende stap te zetten. Zoals vaak in beeldtaal wordt geduid. Je leven is vergelijkbaar met het beklimmen van een berg. Je pad is soms steil en hobbelig. Vergeet dan vooral niet af en toe te stoppen om van het uitzicht te genieten.

Hoppa rugzak aan en die berg op. Op naar het volgende uitzicht.