Home / Blog /

Oeps een typefoutje?

Categorieën

Oeps een typefoutje?

De afgelopen jaren heb ik geweldig leuke ervaringen opgedaan waaronder bij een uitgeverij. Voor hun heb ik meerdere blogs geschreven. Gaaf om te ervaren hoe mijn passie voor content zijn weg heeft gevonden naar mijn eigen bedrijf. Kan er wel een boek over schrijven. ;) 

Wie heeft hem tegenwoordig niet boven op zijn to-do lijstje staan? Ik hoor het ze zeggen, de gastspreker tijdens die leuke workshop van laatst, mijn collegaatje die zware tijden heeft gekend, die bekende youtuber of trendwatcher die ik volg op internet. Ieder met eigen motiverende redenen om zijn of haar ervaringen, belevenissen of expertise om te zetten in woorden en zinnen. Ze willen een boek schrijven! 

Het verhaal is klaar. De content klopt en jouw meesterwerk kan gedrukt worden. Hoe gaaf is het om je achterban een echt boek te kunnen overhandigen met jouw handtekening erin. Of ga je toch liever voor een e-book?

Boek versus e-book
Harvard Medical School heeft onderzoek gedaan naar het lezen van traditionele boeken versus het lezen via e-books. En verrassend genoeg concludeerde het onderzoek dat het traditionele boek niet weg te denken is. Er kan niet gezegd worden dat de een de ander vervangt. Beiden varianten zullen naast elkaar bestaan. Waarbij wel blijkt dat de echte boeken liefhebber het `traditionele` boek de voorkeur geeft. De geur, het gevoel van het aanraken van het papier en de wijze van lezen maakt dat het papieren boek zijn populariteit onder de boekenwormen behoudt. Ook stelde het onderzoek dat het lezen van een verhaal uit een papieren boek, gek genoeg, beter blijft hangen dan een e-book.  Dit zou te maken hebben met het zien en voelen hoever je in een boek bent. Printing on Demand heeft meerdere voordelen?

Met een proefdruk voel en zie je hoe jouw werk eruit komt te zien
Voordat je definitief opdracht geeft tot het drukken van je boek kan ik me voorstellen dat je eerst een exemplaar wilt inzien. Je ben trots op het resultaat en dat wil je voelen, kunnen zien en wellicht wel ruiken. Met Printing on Demand  kun je één exemplaar van je boek bestellen. Indien nodig kun je nog een aantal aanpassingen maken en opnieuw een sample bestellen! Voordelen printen op afroep.

Je kunt je cover en inhoud ieder moment wijzigen
Natuurlijk besteed je veel tijd aan het bewerken van je meesterwerk, maar soms overzie je een typefout of een grammaticafout.  Met Printing on Demand kun je jouw content op elk gewenst moment wijzigen en blijf je niet achter met een stapel verkeerd afgedrukte boeken.

Jouw boek uitgeven hoeft niet duur te zijn
De meeste startende auteurs hebben niet een pot met goud klaar staan om hun boek zonder enige financiële zorg uit te geven. Het is daarom belangrijk om je geld zorgvuldig te besteden. Met Printing on Demand hoef je niet een hele bestelling voor te financieren. De besteller betaalt zelf zijn boek. Jij ontvangt je royalties per verkocht boek.

Draag jij een steentje bij aan het milieu
Omdat Printing on Demand werkt vanuit het principe afdrukken op bestelling draag je bij aan het behoud van het milieu. Er wordt geen papier en CO2-uitstoot verspild aan boeken die liggen te verstoffen in een magazijn of op een boekenplank.

Printing on Demand is dus een drukvorm die voor iedere auteur prima is toe te passen. Passend in de tijdsgeest van nu. Een snel veranderende wereld met nieuwe technieken, meer milieu bewust en een toename van auteurs.